16.06.2011
Tervetuloa blogi-sivuilleni
16.06.2011 - Tervetuloa blogi-sivuilleni
Pyrin välittämään tuoreita kuulumisia ja tunnelmia yritykseni toiminnasta Lestijärvellä ja sen lähialueilla. Yritykseni päätuote on melontaretket Lestijoella, johon myös blogissani kesäkautena pääosin keskityn.

Yritykseni aktiviteetit ovat luontoon sidottuja ja sen olosuhteista riippuvaista toimintaa. Parhaimmillaan jokimelonta tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa esteettiset arvot, fyysinen suorittaminen sekä onnistumisen kokemus yhdistyvät. Tähän Lestijoki tarjoaa todistetusti yhdet Suomen parhaista puitteista. Lestijoen arvo melontajokena perustuu sen monipuolisuuteen sekä luontoarvoihin.

Olen kuvannut toisaalla reitin Lestijokisuulta Niskankorvesta Hirvikosken kurssikeskukseen saakka, joten en tässä enää sitä toista. Korostan kuitenkin reitin koskemattomuutta sekä erämaisuutta. Jokainen melottu kilometri jokisuulta vie kulkijan kauemmaksi erämaahan luonnon keskelle.

Parhaimmat kokemukset olen saanut reitiltä silloin, kun sääolosuhteet ovat tarjonneet mahdollisuuden uimiseen keskellä Jatkonnevaa tai Paukanevaa. Sopiva veden korkeus, virtaava vesi ja hiekkapohja luovat ulkoiset puitteet. Ympärillä kilometrien mittainen suoaukea sekä taivaalla mahdollisesti kaartava saalistava kotka lisäävät tunnelmaa. Tietoisuus siitä, että ympäröivä erämaa kätkee myös muunlaista riistaa metsäpeuroista aina karhuihin saakka, vahvistaa erämaan tunnetta.

Tätä kirjoittaessa vain muutama päivä aiemmin oli riistakamera tavoittanut ruokailevan karhun vajaan kymmenen kilometrin päässä joesta. Tämä ei toivottavasti pelota asiakkaita joelta, vaan ikään kuin vahvistaa ympäristön autenttisuuden. Onnistuneen melontaretken voi päättää Murennuskosken laavulle, jonne voi halutessaan tilata valmiiksi lämmitetyn telttasaunan sekä erälounaan.

Minulta kysytään usein, kuinka pitkän reitin aloitteleva meloja kannattaisi valita. Tähän vaikuttaa useampi seikka, joista käytettävä aika on keskeisin. Melonnassa, kuten muissakin liikuntasuorituksissa matka ei tapa vaan vauhti. Jos sinulla on käytettävissä koko päivä, myös 16 km:n osuus menee hyvin. Tuulen suunnalla ja voimakkuudella on oma merkityksensä. viimeaikainen idän puoleinen tuuli auttaa melojaa vauhdikkaasti eteenpäin. Sitä vastoin länsi-pohjoinen tuuli työntää nevaosuuksilla kovastikin vastaan. Myös veden virtauksella on merkittävä osuus. Juuri tällä hetkellä veden korkeus on ihanteellinen ja niva- ja koskiosuudet ohitetaan ilman suurempia vaikeuksia.

Suomenselän luonto tarjoaa myös muunlaisia aktiviteetteja. Kauttani järjestyy mm. ohjattu patikointi Peuranpolun alueella. Omatoimiseen retkeen voi pyytää esimerkiksi kuljetusapua. Jos lukijoideni joukossa on opettajia, oletteko koskaan pohtineet luontopainotteista leirikoulua? Sellainen järjestyy kauttani.

Mukavaa kesänjatkoa kaikille t. Reima.
Lesti-Hunter Oy
Reima Virkkala
Puh. 044 595 5282
reima.virkkala(at)kpedu.fi
www.lestihunter.fi
Kotisivujen suunnittelu: St. Hurmos